Thursday, June 7, 2012

Turning negative into positive


selalu bila kite tengok orang lebih sket dari kita, mesti terdetik dalam hati perasaan jeles kan. Pastu bila dah ade perasaan jeles ni, mula la si syaitan yang direjam itu masuk line. Cucuk yang bukan-bukan sampai fikiran kita jadi negative *tamparanhebatkepadasisyaitan*

Ala…belajar tinggi-tinggi pon nanti ke dapur jugak akhirnya *mukapandangatasidungkembang*

Ala…die igt die sorang je bagus *menjuihkanbibir*


Tengok tuh…perasaan jeles menguasai diri sampai kita sebenarnya mula nak bercerita buruk tentang orang tuh…ish tak elok sebenarnya tau. Berdosa! :)

Tak salah nak rasa jeles. Yang salah bile dah la jeles, pastu nak buruk-burukkan orang tu plak kat belakang die. So ape kate ikut tips dari saya ni :) tips die adalah tukarkan perasaan jeles tu daripada negative kepada positive. Channelkan our weaknesses into our strength. Haaaa….camne tuh camne tuh? Senang aje…cube baca scenario kat bawah ni ek…

Ish jeles nye aku die dapat belajar gi obersee tuh…aku pon nak la jadi macam die. Tak bole jadi ni. Skang jugak aku nak study btol-btol.

Ish die igt die sorang je bagus…apa lagi yang kurangnye aku ek. Nape tak bole jadi sebagus die ek? Nak kene muhasabah diri balek ni…
Haaaa nampak tak nampak tak permainan di situ? Tukarkan perasaan jeles tu dari yang negative kepada positif. Daripada kita continue bersangka atau bercakap buruk pasal orang tuh…baik kita channel kan rasa jeles kita tuh utk perbaiki diri menjadi lebih baik dari semalam…

Baiklah…sekian sahaja motivasi kita untuk kali ini…renung-renungkan dan selamat beramal!!! *denganpenuhgayaprofizi*

No comments:

Post a Comment