Friday, June 8, 2012

KMU Ikan Bakar Umbai, Subang 2

waaahhh...semenjak keje kat Subang ni, tempat permainan dan makan i hanya lah di area Subang hehe. alkisahnya petang semalam after work, the whole department berpusu-pusu ke arah Subang 2 sebab nak pekena Ikan Bakar Umbai. well, like they said. If you can't go to Umbai, bring Umbai to you hehe. tujuan kitorg pegi sebab nak celebrate birthday dan juga farewell 2 of our colleagues.

ok tempat ni memang marvelous! its an open air concept. selain ikan bakar, ade gak gerai-gerai lain. western food, penang char kuey teow, tahu bakar, steamboat, sup utara, satay, coconut shake. kalo teringin nak datang sini, sila datang di waktu petang selepas jam 6ptg ek untuk keselesaan anda. sebabnya kalo datang belah malam, mashaallah ramai nye orang. macam kat Umbai gak hehehe. eh kat mane restoren ni? ok landmark die adalah KFC Subang 2. tepi jalan je restoren die ni. ade signboard KMU Ikan Bakar Umbai. tapi kalo kereta anda lowered yang gila-gila punya, memang tak lepas la nak naik bukit ke arah restoren tu hehe. jadi alternative adalah menyusuri KFC itself kat kawasan rumah-rumah kedai tuh.

ok enough of talking. jom tengok gambo plak!
tempat memilih ikan
nasi lemak
ikan cencaru bakar cili
ikan ape ntah name hehe. sorry memang fail nama ikan. tom yam kat background tuh
ikan bakar cili dan sotong bakar cili yang marvelous!
Sup cendawan yang sedap dan banyak isi
Ni je gerai yang sempat snap pic. Makanan dah sampai, trus lupa pasal gambo hehe
Happy birthday Yin, Sayonara Chuah
akhir kata: memang terbaek!


3 comments:

  1. Sotong campur lala berempah........the best of the best.

    ReplyDelete
  2. Sotong campur lala berempah........the best of the best.

    ReplyDelete