Wednesday, May 30, 2012

my love, my heart, my live

cik masha, also known as MQ potray by her Mak Ngah

yeay i got my Pocoyo!
kiss kiss Mr. Pocoyo

oh cuteness! *melt*

Tuesday, May 29, 2012

Latest addition to her toys collection

We were all at The Steamboat Ketam Village, IPC last Sunday for our weekly family dinner event. Masha was her usual self. All bubbly and chatty. She got bored easily. So when she started to get all cranky, Abi took her out for a stroll along the IPC. They were back few minutes after. And I was like, "eh, sekejap je jalan-jalan anak umi ?"

"She wants pocoyo", Abi said. hah? Apparently just next to the restaurant, there is a shop selling plush toys. And upon seeing the Pocoyo being displayed on the window, she went all cuckoo screaming and saying nak while pointing fingers to Pocoyo. Aish my little baby.

So Umi being the usual kind momma, brought her to the shop again. "Eeeeee!!!!" Terkejut Umi dibuatnya! She screamed in excitement upon seeing Pocoyo. All the patrons in the shop were at a surprise haha. Even a man said, "Oh i thought it was the fire alarm" hahaha

So I askes the sales girl, how much does the Pocoyo cost? RM65. Huhu for just that small size. Umi tried to get Masha to buy Pororo or Lupi or Edi or Crong (all characters from Pororo the animated series) coz the price is RM20 cheaper than the Pocoyo hehe but the size is bigger. But she insisted on buying Pocoyo. So Pocoyo it is! Anything for you dear Masha

orang offer pororo tak nak...nak caucasian je. MQ's newest toy is a frenchman
Budak demam tido peluk Pocoyo

Monday, May 28, 2012

20 tips to make your marriage successful

20 tips to make your marriage successful Insha’Allah ♥

1. Trust, help each other, be good and stay positive.
2. Please your spouse and make him/her feel special always.
3. Be humorous, playful, helpful, respectful and entertaining.
4. Never bring your past mistakes in your today.
5. Encourage and give hope to your spouse.
6. Do not compare each other even fortiny things.
7. Surprise your spouse with something new.
8. Spent time as much as you can.
9. Get ready for your spouse as they want you to get ready and look beautiful always.
10. Listen carefully and obey sincerely.
11. Avoid fighting, ignoring, lying, doubting, misbehaving and getting angry.
12. Be open and discuss your problems/ worries to your spouse.
13. If one of you is angry, the other should be quiet.
14. Don’t argue. Simply say ‘Sorry’ whether it’s your mistake or not.
15. Always make Dua to make your marriage successful and your relationship/ bond strong.
16. Always be thankful to your spouse.
17. Say ‘I love you’ to your spouse.
18. Understand each other.
19. Make eye contact while speaking.
20. Eat together, be together and pray together

Tuesday, May 22, 2012

Premium Beautiful - Breastfeeding with PB


Alhamdulillah my Masha turns 17months today. and today also marks the 17months period into our beautiful breastfeeding journey. yup she stills on breastfeeding. altho she has been using FM during the day at her nenek's house, she still 100% BF during nite time or on weekend. and now she doesn't even want her FM at all. so she's back to 100% BF yeay!
and since i'm a breastfeeding mom, i wanna share with all off you on the method to breastpump at the office while wearing your PB. if your are using single pump like Medela Swing (I'm using one before) or double pump like Spectra (i'm using Spectra as double pump), it is just an easy peesy one...here's how:-
this is the front and back view of your PB...

Image from http://faeismayuddin.blogspot.com/
when it is time for pumping, pull the PB cup and put the pump's cup at your breast. then return the PB cup to it's original position. it will hold your pump's cup in place. yup i didn't use any strap to hold my pump's cup. this is the way that i've been using for the past 17months. the same method goes when you want to breastfeed your baby. pull the PB cup, bring your breast out, and continue to feed your baby. easy isn't it? there is no need to take off the whole PB bra =)

and if you are using Medela Freestyle, here's how to pump according to Fae Nur:-

1st step : untuk Freestyle,ade 2 hooks : hook A & B...
so, untuk pakai dgn PB ni sila amek hook A..
cangkuk kan hook tu pada lubang long bra PB. 

2nd step : masukkan muncung pump ke dalam cup ( sila refer gambar )
2 clips ( bahagian bawah ) clipkan pada waist nipper...

3rd step : sila pump macam biase...hehehe...
the method will be almost the same if you are using other pump brand as well.

Ciri-ciri long bra Premium Beautiful -'designated specifically for nursing'. :-
  • cara penggunaan hanya tarik cup kebawah -mudah dan cepat. Bayi anda tidak akan menunggu lama. Payudara anda akan diampu oleh cup jadi ia tidak akan 'jatuh'
  • bra cup yang elastik boleh menampung saiz payudara yang 1 size lagi besar. Jika susu datang payudara anda akan membesar 1size.
  • Bra yang tidak ketat -boleh menganjal dan tidak menghadkan tumbesaran payudara, ini berbeza dengan nursing bra yang lain yang boleh menyebabkan jangkitan kuman dan kesan tidak selesa pada si pemakai.
  • Cup Premium Beautiful adalah bersifat kapas 'cotton bra' yang mana memberikesan selesa dan boleh bernafas kepada payudara anda yang mengandungi susu.
taken from premiumbeautiful2u

and most importantly, here is a testimony from a PB user regarding BF:-
Testimony from fully BF mom, 3days after wearing PB for milk booster.
image taken from http://faeismayuddin.blogspot.com/

Monday, May 21, 2012

Premium Beautiful: Pil Herba Maharani

Te Zhi Bai Feng Wan adalah Herba Warisan Maharani yang diadun khas untuk amalan permaisuri raja memberikan kesan unik untuk kecantikan dan kesihatan terbaik bagi setiap jasad wanita.

KEUNIKAN PIL HERBA MAHARANI:

*Penyelesaian khas kepada masalah kronik wanita dan gadis remaja
(senggugut,keputihan,peredaran haid,usaha mengelakkan kemandulan dan lain2).

* Amalan TERBAIK bagi wanita selepas BERSALIN
(Menguat dan mengecutkan otot rahim,saluran peranakan dan lain2).

* Kesan HEBAT kepada masalah sakit pinggang dan belakang,sakit sendi dan lutut,angin dalam badan,lenguh,kebas dan migrain.

* Mengaktifkan hormon estrogen,progestron dan androgen wanita.
(Melewatkan menopouse).

* AWET MUDA, menzahirkan kecantikan daripada dalaman serta tujuan kesuburan.

* Menghilangkan kelesuan dengan peningkatan kadar metabolism serta meningkatkan rangsangan.

* Menegang dan memberi keanjalan kulit. (Ovari,payu dara,pinggul dan perut selepas bersalin.

*Kebahagiaan kepada pasangan yg ingin memiliki cahaya mata. InsyaAllah...


kepada mereka yang sedang berusaha untuk mendapatkan zuriat, salah satu ikhtiar adalah melalui pemakaian PB beserta amalan pemakanan Pil Herba Maharani. kita berusaha, inshaallah berjaya jika diizinkan Allah.

taken from Pil Herba Maharani

call/text/whatsapp: 0123198059
email: ainunnisa@yahoo.com
FB: Nisa Yasir

Premium Beautiful: Masalah Keputihan

entry taken from Sabrina Rina

Pernah tak uols mengalami masalah seperti berikut:
 

* mencuba untuk conceive?
* mencuba untuk menghilangkan masalah keputihan?
* rasa tidak selesa apabila bersama SUAMI?
* kegatalan pada kemaluan?
* keluar cecair putih yang disertai dengan bau?
* memakai panty-liner setiap hari?


APA ITU KEPUTIHAN?




KEPUTIHAN adalah sejenis cecair yang keluar dari vagina yang kebiasaannya keluar dalam keadaan pekat atau cair samada berbau ataupun tidak berbau. 

Umumnya, wanita seringkali tidak mengendahkannya dan menganggapnya sebagai perkara biasa2 sahaja dan berfikir bahawa gejala ini akan hilang dengan sendirinya. Namun, kita silap kerana organ intim wanita sangat sensitif dengan keadaan disekitarnya. Sebagai contoh, selesai membuang air kecil, ramai wanita terus memakai 'underwear' masing2 dalam keadaan bahagian intim mereka basah dan menyebabkan 'underwear' berada dalam keadaan lembap sepanjang hari.


Seriously, if uols menghadapi semua masalah seperti di atas, for sure i will suggest uols untuk memakai PREMIUM BEAUTIFUL CORSET sebagai satu ikhtiar kerana sememangnya PB dapat membantu melenyapkan segala kekusutan dan keresahan yang dialami oleh semua wanita yang menghidapi keputihan.


Bagaimana Premium Beautiful dapat membantu?

 
Anyone yang sekarang ni sedang mengalami masalah keputihan yang kritikal atau sedang mencuba untuk conceive baby, i definately recommend PREMIUM BEAUTIFUL!!!!
WHY??????????????
Because Long Girdle PB terdiri daripada kain jaring2 lubang udara yang mampu mengelakkan dari bahagian intim wanita sentiasa berada dalam kelembapan.Ia juga menggalakkan peredaran udara dan mengelakkan dari pertumbuhan bakteria dan bau yang kurang menyenangkan.

SEMESTINYA ANDA AKAN KAGUM DENGAN KEHEBATAN PREMIUM BEAUTIFUL KORSET, TAMPIL DENGAN LEBIH BERKEYAKINAN, ANGGUN, BERGAYA, CANTIK DAN MENARIK, SIHAT DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL.



TRY IT, ANDA PASTI JATUH CINTA DENGAN PREMIUM BEAUTIFUL!!!
 
call/text/whatsapp: 0123198059
email: ainunnisa@yahoo.com
add me at FB: Nisa Yasir