Wednesday, October 6, 2010

ptg ni saya rasa sedih sangat-sangat...
despite baru graduate dari course the 7 habits of highly effective people...
nak tau sebab ape???
sebab saya dah tak muat nak pakai baju ibu kesayangan saya *sobsobsob*
selama ni songlap baju mak je kalo kat umah puchong
tapi akhirnya saya terpaksa mengalah dengan diri sendiri
dan start shopping baju besar-besar uth diri sendiri
yang hanya akan dipakai selama 2 bulan lebih aje
pastu dah bole bungkus masuk dlm beg
kemudian korek balek 2-3 thn akan dtg plak

ade tak sesapa sudi nak pinjamkan saya baju perut kembung mereka?
sebab saya tgk baju-baju kat pasaran macam tak secantik baju orang perut kempis la...

2 comments:

  1. haha.. what u need is actually a pregnant friend too.. i know how did you feel, sbb i felt the same masa my 1st pregnancy. refuse to buy maternity clothes sbb rasa mcm besar sgt.

    seriously tak. byk je maternity clothes yg smaller than my (then) small frame.

    sbb maybe org melayu suka pakai maternity gown yg panjang2 tu (which kalau kita yg tak cukup panjang ni pakai mcm pakai langsir), sbb tu kita rasa maternity clothes besar.

    hahaha go shopping dear. pegi fitting room. kalau sluar, dont worry, mmg ada cerut! saya pun beli seluar maternity last minute je dulu. then the 2nd one, beriya beli baju awal2 sbb sangat best :P

    ReplyDelete
  2. kak tuty...huarghhhh takde mase nak shopping!!! *sobsobsob* weekend mmg la full dgn aktiviti keluarga. brg2 baby pon baru dpt settlekan last weekend. nak patah kaki berjalan. tapi depan suami steady je kate ok larat hahaha...

    ish rasa mcm sekejap la pregnant ni...ye org byk tanye nape saya tak pakai maternity gown tu...org2 kilang panggil uniform. isk, tak gemar la. lagi selesa pakai seluar. tak perlu jalan sopan-sopan hahaha...

    ReplyDelete