Tuesday, September 28, 2010

caca-merba....

it's almost 3am and here i am in front of the laptop terkebil-kebil dunno what to do. went to bed around 9-ish. terjaga around 2am as i couldn't manage to find the best position to sleep. pusing sini tak kene. pusing sane perut senget berat sebelah. telentang sakit tulang belakang. padahal dah ampu dengan extra pillows. takpe la...ni prektis utk berjaga malam di kendian hari nanti kot.

now, i'm easily penat. dan semput sesak nafas. sorry kepada semua jemputan open house & weddings. it is just not the right time for me to go. kalo sebelah rumah i can show my face 10-20mins. if it requires car trip for more than 20mins, i would have to pass. people predicts i would go to labor earlier than i should. tengok perut pon macam dah jatuh ke bawah sket. baby's position pon dah always kepala di bawah. honestly, i'm not ready yet for this little one. i mean in terms of her clothing & other tools. blom terbuka hati nak pegi membeli-belah. tapi all the big big things dah complete. names? talking about names...there is only 1 name that we have thought of. kalo ditakdirkan keluarnya dua...or keluarnya yang perlu pakai warna biru, boy i'm so in trouble!

ok, my choki needs my attention. she's growing so fast her true skin color is becoming more obvious. she's cuter by day even one of the kucing jantan at this housing area has been eyeing for her. tunggu mase je nak ngap! and she is becoming more clingy by day. selalu nak diusap-usap di belai-belai. and she's now into her 6months...

Thursday, September 23, 2010

you touch (with effort) & you go....

dulu saya tak kesah lalu di lorong touch & go. seat kereta saya tak tenggelam. agak tinggi. jadi saya tak perlukan usaha yang lebih untuk menjulurkan tangan yang pendek ini ke arah mesin touch & go. tapi sejak menggunakan kereta seat tenggelam nih...tiap kali lalu kat lorong touch & go, mesti tercalar sedikit bumper hadapan. dek kerana saya perlu terlalu dekatkan kereta dengan mesin touch & go supaya saya tak perlu tarik hand brake dan jongketkan bontot panjangkan tangan.agaknya hubby dah bosan asyik kene anta touch-up bumper depan, dia belikan saya smart tag haha. gila itu adalah perlian paling sinis pernah saya terima haha. syok smart tag. tak perlu buka tingkap. tak perlu beratur panjang-panjang.

tapi kadang-kadang kene gak guna lorong touch & go. kalo masa nak cepat dan lorong smart tag terlalu panjang. seriously, saya sungguh tak paham dengan design mesin touch & go tuh. nape la perlu dilekatkan ke dinding tol booth sebegitu rupa. sampai pengguna terutama yang berbadan kecik mcm saya ni terpaksa memanjangkan badan. sakit tau boleh tergeliat pinggang. nape la takde orang nak come out dgn design yang senonoh sket mcm terkeluar sedikit ke hadapan ke. mudah utk org2 seperti saya nak touch. takde ke engineer yang kreatif bole hasilkan design yang innovative sket? dok gitu aje design nye dr mase mula-mula launch sampai la ke skang. aish...bila la org msia ni nak jadi inovatif?

Monday, September 13, 2010

Big happy family....

this is my big happy family... not so big as dad have 4 siblings only..13 cousins so far...4 of which are married with 5 nephews, 3 nieces. and i can name each and everyone of us by names (or at least nick names)
 





and this is hubby's big happy family... very big even hubby won't be able to name each and everyone of them hehe...

and i love being in a big happy family :)

Future PM's of Malaysia


l-r: Firhad, Rifqi, Nafis, Naqib, Firman