Monday, February 1, 2010

sayonara adios cau cin ciau....

tendered my resign letter last 2 weeks if not mistaken. had a blast moment with the immediate superior menyatakan ketidakpuasan hatiku. jap lagi the other boss plak wanted a neck-to-neck moment with me haha. ok aku suka exaggerate cerita supaya nampak menarik. hubby kate this is my only chance, my only shot to get to him. untuk clear up everything. mase tengah marah-marah last week, memang rasa nak sembur segala benda. almaklumla...aku kan verbal orangnya. takkan ade sesi tapis-menapis. tapi fikir-fikir balek, will there be any drastic changes to them kalo aku bukak mulut pon? who am i to bring differences to the company. kan kan kan?

ikutkan hati aku yang lembut ini, memang rasa kesian. sebab takde orang yang sesuai buat masa ini untuk gantikan aku. masa tak banyak untuk hand over semua kerja-kerja yang selama ini aku sahaja yang tahu. padan muka sape soh takde talent management! tapi kalo aku turutkan juga hati aku yang lembut ini, alamatnya tiap-tiap hari balek umah dengan bahu yang keras, tegang, stiff. pastu bad mood sampai hubby nak tegor pon takut-takut. ok another exaggeration haha.

haa...tak sabar nak sayonara kepada semua. tapi rasa sedih sebab kene independant la lpas ni di tempat baru sebab hubby tiada di sisi nak betulkan laptop, atau create access for me to some of the shared folder. atau keluar lunch-date bersama :(

2 comments:

  1. uih, pindah kerja jauh dari suami kah?

    ReplyDelete
  2. jauh tu takde la jauh sgt...masih bole jumpe tiap2 hari hahaha

    ReplyDelete