Friday, November 13, 2009

siapa dia bertha hertogh?


Bertha Hertogh (dikenali juga sebagai Natrah @ Nadra Maarof) pernah mencetuskan fenomena yang besar di Tanah Melayu sekitar tahun 1950. Jujurnya, aku tidak pernah tahu akan kewujudan Natrah sehingga lah berita kematian beliau pada Julai 2009 terpampang di akhbar tempatan. Terus aku google Natrah dan berjaya mendapatkan beberapa maklumat mengenai beliau. Kisah hidup beliau yang tragik amat menyentuh hati aku untuk terus belajar tentang Natrah.
lebih lanjut tentang Natrah di sini:

Bermula 30 Nov sehingga 9 Dis, pementasan teater Natrah akan berlangsung di Istana Budaya di bawah kelolaan sutradara Erma Fatima. Amat teruja untuk menonton dek kerana Maya Karin dan Remy Ishak dipilih sebagai tunjang utama pementasan. Jom kita pergi beramai-ramai.
 
OMG tak sabar actually nak tengok my adam hassan my tengku haidar!!! hahaha...
p/s: jgn lupe tengok Nur Kasih mlm ni :) 

No comments:

Post a Comment