Wednesday, September 9, 2009

i want my wedges!! the shoes lah...not the potatoes

when it comes to shoes, i can be considered as not the typical girl who loves shoes beli kasut sampai tak muat rak kasut. i go for simple design that is wearable. by wearable i mean comfortable for me to wear either to work or leisure.

and normally, i will wear one pair of shoes at a time sampai nak barai kasut tu baru beli baru haha. betul aku tak tipu. pastu aku hanya will go for flat shoes walaupon daku sedar diri ini terlalu kerdil di sisi hubby terchenta kalo pakai flat shoes. tapi nak buat camno...den tak biaso pakai kasut tumit tinggi ni ha. rasa terlalu ayu kene kontrol gaya jalan plak. pastu mesti akan rasa cepat letih kaki ni. biarpon hanya berjalan dari parking kereta ke tempat punch card kat ofis haha.

kasut-kasut kat atas ni confirm memang aku tak selesa pakai especially kalo yang bertutup semua macam no 1 tuh. konfem melecet kaki ku.

lagi satu sebab kenapa aku pilih simple design adalah kerana nak turun lunch kat cafe senang. oh yea...di tempat keje aku pakai kasut khas antistatic macam ni ha...
gila tak cool kan kasut keje aku. belom tengok lagi kasut khas untuk masuk clean room. macam nak pegi angkasa je. uniform angkasawan kitorg gelar. tak suke kasut nih? jangan kerja kat kilang elektronik! hahaha. aku suka kasut nih.

eh melalut plak...

ok berbalik pada turun lunch. cuba bayangkan, kalo aku pakai heels yang kene belit-belit tali kat kaki, tak ke haru nak bersiap tepi loker utk pakai kasut je. ntah-ntah orang dah abes makan aku baru siap pakai kasut haha. so bila kasut yang simple design, senang sarung terus jalan lenggang kangkung gi cafe.

tapi masalahnya sekarang nih, aku tetiba gatal nak try pakai kasut platform wedges. ok salahkan angah aku yang suka beli kasut yang bukan-bukan bila balek msia. tapi setiap kali aku masuk kedai kasut, mesti keluar dengan hampa sebab takde yang selesa pada kaki aku. eh teringin gak nak memiliki kasut yang macam ini...
simple tetapi menarik.

gladiator wedges ni pon ok gak nampak gaya.

eh ok la nak masuk tido. oh esok cuti la. company anniversary. isnin aritu pon cuti gak nuzul quran. syiok gak keje kat selangor ni. asyik cuti je walaupon kadang-kadang aku lebih gemar datang keje hahahahaha poyojelebihnisanih!

1 comment:

  1. salam...kasut yg bernombor 5 smmg nya cantik..teringin nk pakai lah....

    ReplyDelete