Monday, August 31, 2009

iftar session the outback style

we realized that we haven't done any prep yet for our getaway to the kangaroo land. it got me worried sick thinking that we only have 1 month to prepare for everything. in order for us to get in the mood, we decided to have our iftar session the outback style. guess where did we have our iftar?? none other than.......
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
the Outback Steakhouse in Bkt Bintang!! haha! padahal there is not much significant pon except for the crocodile display next to our table and the name outback. poyo je lebih nisa neh!! ^o^
i had the usual alice springs chicken oh so yummy!! and Hubby dearest was looking for rib initially but to no avail. he settled for quarter chicken.

and with the iftar the outback style, i do hope we will start to have the mood for planning of our activities in the kangaroo land
T___T

p/s: Hubby dearest, when can we celebrate me achieving my 48kg target? ngee....kita kan ade gift card from outback?? -_-

Friday, August 28, 2009

Special request: puding roti

utk ramadhan ni, Hubby dengan mengada nya telah request nak makan puding roti. alamak terkebil-kebil daku memikirkan camne nak membuatnya. masa belajar dulu rajin la buat. tu pon sbb kat hostel mmg ada oven. senang sume pon masuk oven. skang ni kat umah ade microwave oven aje. macam tak sesuai nak buat. abes melambung plak bil elektrik umah padahal duduk 2 orang je. so fikir punya fikir sambil search internet untuk resipi puding roti. terjumpa la resipi puding roti kukus. waahh...bole kukus. setel keje!

so mlm td bertungkus lumus siapkan bread puding utk sahur. aku kalo bab memasak, memang tak bole share resipi dgn orang haha. bukan sbb kedekut la...tp sbb aku ni jenis yg semborono. main campak je ape yg rasa terlintas dlm kepala ni haha. aku guna roti gardenia butterscotch sbb tu aje yg ade kat umah hehe. telur sebiji, roti 2 potong, kismis kotak kecik, gula barang 3-4 sudu, fresh milk segelas dua. sume campak dlm blender hehe. tapi kalo ade esen vanilla pon ok gak. cukup utk 2 orang mkn. siap blend, tuang dlm bekas pastu kukus lebih kurang sejam. walla!! bread puding sedia utk dimakan. alamak, gamba plak takde. nanti la...

Tuesday, August 25, 2009

Bits of everything...

rasanye tempahan manik terpaksa ditutup untuk hari raya. takmo tamak amek tempahan byk2 takut tak bole commit utk siapkan by raya. menangis plak tuan punya baju nanti kan. itu pon ade 2-3 membe tpt keje bgtau mulut kalo sempat nak anta baju utk manik. baju sendiri pon seminggu before raya baru siap. ntah sempat ntah tak nak hias dgn manik. kalo tak sempat bogel aje la gayanya baju tuh.

this year rasa mcm nak mencuba sesuatu yang lain. plan kami berdua ialah nak jahit langsir utk rumah haha. dalam kepala ni memang la nak buat yang simple2 aje. design pon dah nampak. tapi tak tau la bole menjadi atau tak haha. nak beli siap, mcm lebih mahal je dr buat sendiri. so, tengok la cemana nanti. kalo mak mertua bole bagi pinjamkan mesin jahit dulu utk barang 2-3 hari ke hehe. sape tau mane nak dapat kain utk langsir yg bercorak moden kontemporari sket selain dari IKEA?

oh lil sis is coming back from Perth soon for ramadhan. yeay!! nak paksa dia duduk buat tart nenas and london almond sama2 hehe. oh to those yang dah order Rock Candy, u'll get ur order soon ek. angah, sila lah jangan membz kan diri anda cuti kali ini ya. dan jgn lupa handbag aku tuh ok!

Saturday, August 22, 2009

Want something different for your Hari Raya?

Why not pre-order your Australian Rock Candy. Specially imported from Australia just for you. Very suitable to replace your common 'kuih raya'. Colorful, delicious and tasty candy that surely will ROCK your Hari Raya!!! Just imagine all the kids' faces when they see these cute candies on your table :)

These delicious rock candy comes in 2 versions:

1. "I Love U" rock candy - strawberry flavor
2. "Rocky Mix" rock candy - fruity flavor
Come and place your pre-order rock candy here.
Or you can directly contact me at 012-6241443 or ainunnisa@yahoo.com to place your order.

Rock candy will be available starting early of Sept.

ROCK CANDY PRICELIST :
"Rocky Mix" : RM 25.00 for 100g
"I Love U" : RM 25.00 for 100g
****Above is in normal plastic packaging****


"I Love U" rock candy
"Rocky Mix" rock candy

Ramadhan Mubarak!

Alhamdulillah bertemu kita lagi dengan Ramadhan tahun ini.

Di kesempatan ini saya ingin memohon ampun dan maaf sekiranya telah menyakitkan hati dan perasaan anda samada melalui perbuatan mahupun penulisan.

Di harap Ramadhan kali ini akan memberikan seribu keberkatan kepada kita semua InshaAllah.



Selamat menyambut Ramadhan al-Mubarak!!

Friday, August 14, 2009

tibe2 aje dapat sms dari my mom.

mak gi ktan this sunday with adik

ewah ewah...mentang-mentang la tiket flight dorang lg murah dr tiket bus ke ktan...sesedap oren aje gi ktan tu shopping mcm nak gi shopping kat jln tar aje.

aku jeles sebenarnya. sbb aku dah tak bole pakai benefit bapak aku hahaha...

p/s: ma, belikan along sutera batik barang 2-3 helai. ek ek ek? along sayang ma sangat2!! hehehe...

Thursday, August 13, 2009

t.i.r.e.d

this week has been a very tired week for me. i felt so stressed out to the point i just want to leave everything at work and get a (very) good rest at home. and during this time i suddenly had the rush to go for another swimming/dipping session. it somehow soothes me. just being inside the pool. wading from one end to the other. swimming along side Hubby (and sometimes laughing at his style of swimming hehe)

jom hubby, kite swimming lagi?

Monday, August 10, 2009

surat untuk mr. akmal

to mr. akmal...

sempena celebrate 100th post kat blog ni, i would like to dedicate this entry to u my dearest hubby.

happy birthday to u! we no longer share the same age hehe.

teringat my conversation with u on our way back from jenjarom.

you: darling, skang kan kalo u marah i, u buat ape ek?
me: mmm..ntah ek. pause sambil berfikir. silent treatment cam bese la kot
you: tapi mcm takde dah pon skang neh...
me: eh ye ke? pause lg sambil fikir. tp kan elok tu i dah tak marah-marah
you: memang la. tp mcm lame sgt dah tak nampak u marah-marah
me: i guess sbb bile rs nk marah...i malas nk pk kot. just let it go.
you: oh ok.

i pon tak perasan dah lame i tak marah-marah. bile ek last? january ke? rsnye la kot kan hehe. wuih...lame dah tuh i bole bertahan. alhamdulillah.

tq sayang for making me a better person. i guess being with u taught me to think rationally every action that i want or would do. looking forward to experience more with u each seconds of my life.

sorry i’m suck at surprise and giving gifts. blame it on my less romatic emotion hehe. coz i have no idea what would suit u best. u have ur own taste of clothes. u only want certain cutting of baju. u only want dockers or orlando for ur baju keje. u only want specific design of dockers pants or levi’s jeans. u only want small face of watch which often will be women’s watch. takkan i nak belikan u women’s watch plak kan hehe.

so i end up brought u to the shop and soh u pilih ur own thing. all expenses on me hehe. hope u love the shirts. best tak pakai baju baru ke office on ur bday ? ;)

tapi pagi td u dah ngadu poket seluar u plak koyak. hmm...new pants pulak ke, darling?

Sunday, August 9, 2009

Bila puasa bakal menjelma..

kepala dah pening kepala mengatur menu untuk sahur.
aish...what to cook for him?
dia tak makan berat waktu pagi...
so nasi goren/nasi lauk would be out of the list...
lempeng. cereal. sandwich telur/ayam. burger ayam/daging.
hmmm...ape lagi ek?

Saturday, August 8, 2009

08.08.09: Majlis Kuning-Hitam

08.08.09
Wedding anniversary my parents yang ke-27. Alhamdulillah!! My parents decided to organize kenduri kesyukuran untuk saudara-mara, jiran tetangga dan sahabat handai. Tetamu dalam 200pax. Letih melayan pon tak ilang lagi. Mula-mula my mom nak tema purple+pink. Then tetiba dapat sms kate soh arrange dgn khemah nak tema kuning+hitam. Bila dah siap pasang, ha amek ko macam warna Perak plak kuning+hitam nih hehe. Suka btol sedara2 dari Perak keskeskes.
Semua tetamu memuji makanan yang sedap. Alhamdulillah. Katering yang sama masa my kenduri kawen. Imported khas dari Jenjarom. Memang berbaloi! Senang berurusan sebab kenalan Hubby. Menu special adalah sate barakah. Pon di imported khas tapi dari Sijangkang.
Puas hati kenduri berjalan dengan sempurna. My parents pon nampak happy dapat sama-sama sambut anniversary dengan keluarga.

To dearest mom & dad...happy anniversary!! love you both to death!!

Friday, August 7, 2009

Kelibat Si Penyair

i like their new song: Kelibat Si Penyair. and i love his vocal. very unique compared to other malaysian singers. but if you compare it with international act, i would say his vocal and their songs/melody is a little bit similar to the killers/the strokes. hubby would know better cos he's into this pelik-pelik music

go check out their myspace here to listen to Kelibat Si Penyair.

to azlan and the type writer (ATTW), all the best!

p/s: sessionist tu ape ek? oh dah tau. check di sini
credit:
picture 1: ATTW Myspace
picture 2: mSTAR online

Monday, August 3, 2009

mlm td sakit abdomen yang tak terhinggi. mcm ade angin tersekat di dalam sana haha. kol 4pg dah terjage merengek2. sian Hubby melayan dalam mengantuk. digosok-gosok bhgn pinggang aku dengan setianya.

pg ni 2-3 kali plak trip ke toilet. pas lunch pon same. abes melepek aku hilang sume energy bagai. exchanged sms with Hubby. mengadu la konon-konon kan.

sakit kt tpt sama ke? smlm salah mkn u ni kot. tak pn mlm td minum ice lemon tea.

bese pon minum lemon tea huhu. takkan allergy nasi kot. haha

i suspect ice lemon tea u tu ade sth. kita mkn benda sama since saturday. kalo alergic nasi pn bagus gak (sambil ade emoticon kenyit mata sebelah)

ya ampun! sabar je la dgn suamiku ini.

terima kasih sayangku kerana sungguh supportive dgn kehendak/impian daku untuk lebih kurus dari sekarang. u ni memang amat memahami la...i like!


Today is Monday

Today,
Before you say an unkind word - Think of someone who can't speak.

Before you complain about the taste of your food - Think of someone who has nothing to eat.

Before you complain about your husband or wife - Think of someone who's crying out to GOD for a companion.

Today,
Before you complain about life - Think of someone who died too early on this earth.

Before you complain about your children - Think of someone who desires children but they're barren.

Before you argue about your dirty house someone didn't clean or sweep - Think of the people who are living in the streets.

Before whining about the distance you drive Think of someone who walks the same distance with their feet.

And when you are tired and complain about your job - Think of the unemployed, the disabled, and those who wish they had your job.

Before you think of pointing the finger or condemning another -Remember that not one of us is without sin.

And when depressing thoughts seem to get you down - Put a smile on your face and think: you're alive and still around.

-excerpt from forwarded email at office

Saturday, August 1, 2009

Saturday the off-day

the long awaited swimming session is finally being realized by yours truly with the succesful achievement of dragging Mr. Hubby together :) well, we both need some extra workout to stay fit hehe. off we went to our fav spot for dipping...this hotel.
after dipping session, went to Tarbush @ Pyramid to satisfy our hunger. there goes my diet :( but but i did managed to control myself ya. not going overboard with the shish kebab or beriyani hehe.



next weekend is going to be big! yeay!!