Monday, February 2, 2009

Benda itu kata umur aku 28thn. What???

Hubby amek masa seminggu lebih study tentang benda itu. Alasan Hubby nak beli, nanti aku takde la tension2 lg. Bole layan benda itu dgn dia. Dah puas hati dan selepas mendapat kelulusan akauntan family (that’s me!), kitorg gerak ke Plaza Masalam konon-konon nak beli benda itu. Tapi Hubby tak puas hati dengan penjual benda itu yang tak bole jawab a few questions. Penjual tu pon admit dia takut nak jual pada Hubby sbb macam tau banyak benda so dia takut nanti kalo pape jadi Hubby akan claim kat dorang haha. Hebat btol Hubby aku nih.

Tapi sbb dah nekad nak beli jugak benda itu, kami terus ke Sg Wang. Seb baik ada kedai yang dah bukak (almost 90% of the kedai still tutup lg utk CNY). Jumpa satu kedai yang agak tersorok. After bertukar-tukar pendapat dgn penjual kat situ, Hubby setuju nak angkat benda itu. Yeay! Aku suka. Hubby pon suka.

So skang ni memang kami berdua melekat aje kat umah layan benda itu. Sampai sengal2 otot tangan & kaki dibuatnya huhu. Tapi puas hati hehe.

Ni dia benda itu….Wii + Wii Fit!!



Dalam 3 hari aku berjaya mendapat tahap pro utk boling kuangkuangkuang. Tenis pon syok jugak. Tapi golf paling ku tak reti. Skang hari-hari exercise kat umah. Wii Fit age aku 28 huhu. Mesti kene usaha gigih utk mencapai umur 25. Ganbatte!!!

2 comments:

  1. macam tak tepat je judgement wii fit tu.
    ada ke patut wii fit age saya 38???
    defective ke balance board tu?

    ReplyDelete
  2. jgn disalahkan balance board itu sayang
    berusaha la anda dengan lebih gigih supaya mencapai tahap yang diinginkan
    keskeskes

    ReplyDelete